VISA kort 2017-12-10T17:08:59+00:00

VISA kort

VISA är ett globalt teknologi och finansiellt bolag som kopplar ihop konsumenter, företag och finansiella institutioner i över 200 länder. Med hjälp av några av världens mest avancerade proccessing nätverk – VisaNet – kan bolaget hantera över 65 000 transaktioner per minut.

Med ditt Visa kort kan använda ditt kort i över 24 miljoner bankomater, affärer och restauranger världen över, och i Sverige accepteras Visa kort på över 75 000 betalställen.

Visa är inte en bank och ger därför inte ut Visa kort själva, utan precis som Mastercard hanterar dom endast teknologin och de finansiella transaktionerna. Visa bestämmer själva inte över kreditnivåer, förmåner och avgifter utan vill man skaffa ett Visa kort så får man därför vända sig till en bank eller annan finansiell institution som utfärdar kredit- och betalkort.

Visa tar säkerheten i transaktioner på största allvar och har branschens säkraste betalsystem som är i stort sätt ogenomträngligt för bedrägerier.

Något som skiljer Visa från andra kort är att de förutom kreditkort och betalkort också erbjuder förbetalda kort som fungerar ungefär som presentkort eller kontantkort.

Visa kort Sverige

I Sverige kan du skaffa Visa kort hos bland annat Forex, Nordea, Skandiabanken och Swedbank.

Visa erbjuder flera olika typer av kort och tjänster. Vänd dig till din kortutgivare för att få mer information om vilka förmåner och kostnader de olika korten innehar.

Visa Classic är ett standard kort som täcker det vanligaste behoven.

Visa Gold, Visa Platinum och Visa Infinitiv Är kreditkort med utökad kredit och förmåner så som bonussystem och cash-back.

Visa Electron är ett elektroniskt kort som fungerar i automater och butiker som har uppkopplade terminaler.

 

Visa erbjuder andra finansiella tjänster:

VPAY som är ett europeiskt betalkort.

Visa Contacless som alternativ till kontanter

Visa Money Transfer som låter dig föra över pengar från ett Visa kort till ett annat.

Visa Travellers Cheques är resecheckar som framförallt används utomlands som substitut till kontanter.

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!