Premiumkort 2017-12-10T15:11:07+00:00

Premiumkort

De flesta banker och kreditkortsutgivare ger ut ett flertal olika typer av betal- och kreditkort. Betalkort och kreditkort är i stort sett samma sak, men fakturan ska betalas varje månad med ett betalkort, medan kreditkort kan betalas under en längre period.

Alla betal- och kreditkort har olika förmåner och bonussystem, och de kort med de mest exklusiva och förmånliga erbjudanden kategoriseras som premiumkort. Ett premiumkort är ett betal- eller kreditkort med hög eller obegränsad kreditnivå, och förmåner så som concierge service, tillgång till flygplatslounger, uppgraderingar av flygbiljetter och förtur till konsert- och evenemangsbiljetter.

Populära premiumkorten

Det finns en mängd olika premiumkort på marknaden. Det man ska tänka på när det kommer till premiumkort är att månadsavgiften ofta är hög, men man får också en mängd förmåner i jämförelse med betal- och kreditkort med lägre årsavgift. Här har vi listat några av de mest populära premiumkorten.

  • American Express Gold är ett välkänt betalkort med obegränsad kreditnivå. Årsavgiften är 1500 kr och man får poäng på allt man handlar som kan användas som cash-back eller till att betala fakturan. Tillgång till förmånlig reseförsäkring och American Express lounge.
  • American Express SAS Eurobonus är SAS egna premiumkort som erbjuder en kreditgräns på 1 000 000 kr. 55 dagar räntefri kredit och tillgång till American Express Lounge. SAS Eurobonus är populärt för de som reser mycket då poängen smidigt kan omvandlas till flygbiljetter och uppgraderingar.
  • Dinera Club Privatkort är premiumkortet från Diners Club utan kreditgrä Årsavgiften är endast 525 kr och kortet erbjuder 30 räntefria dagar.

Kontakta din bank eller finansiella institution för att ta reda på vilka möjligheter du har att skaffa ett premiumkort.

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!