Kreditkort Mastercard 2018-06-14T14:05:22+00:00

Kreditkort Mastercard

Mastercard grundades 1966 i USA och kallades från början för Interbank Card Association. Meningen med bolaget var att konkurrera med det dåvarande Bank Americard, som senare blev VISA. Även i dag är Mastercard och VISA de största konkurrenterna inom sin bransch, och vanligtvis föredrar kunder antingen ett kreditkort Mastercard, eller kreditkort VISA. Idag görs 5,5 miljoner transaktioner i timman med hjälp av Mastercard, och det är ett av världens säkraste betalsystem.

Mastercard har flera olika typer av kreditkort och betalsystem. Kreditkort Mastercard accepteras idag i hela världen på de allra flesta betalterminaler och bankomater. I Sverige ges kreditkort Mastercard ut av alla större banker och finansiella institutioner. Mastercard själva tar endast hand om tillverkningen och transaktionerna, de ger inte ut korten. Förutom kreditkort Mastercard finns det även bankkort Mastercard, betalkort Mastercard och Mastercard Maestro. Maestro är ett unikt kort som är anpassat för att kunna erbjuda barn och ungdomar ett säkert sätt att hantera pengar på.

Banker mastercard

Du kan till exempel hitta Mastercard hos Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och GE Moneybank, för att nämna några.

Eftersom att Mastercard själva inte ger ut kreditkort och bankkort så är det upp till bank och låneinstitutionerna att bestämma över vilka villkor och förmåner som inkluderas i kortet. Det finns dock gemensamma nämnare hos alla kreditkort mastercard, som till exempel förmånliga reseförsäkringar. Även kreditgräns och ränta avgörs av de individuella kortutgivare, och man bör även tänka på att kostnader så som årsavgift och avgifter för kontantuttag kan variera kraftigt.

Mastercard förespråkar ansvarsfull användning och säkra finansiella transaktioner, det vill även profilera sig som det bästa alternativet för kunder på resande fot med hjälp av säkra transaktioner världen över och förmånliga reseförsäkringar.

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!