Jämför betalkort 2017-12-11T08:06:26+00:00

Jämför betalkort

Jämför betalkort, kreditkort, bankomatkort, bensinkort och matkort.

Vad är det egentligen för skillnad på alla dessa kort? Funderar du på vilken sorts kort som passar dig så kommer här en kortfattad sammanfattning som jämför betalkort, kreditkort, bankomatkort, bensinkort och matkort.

 Vad är betalkort

Betalkort  är precis som ett kreditkort där du kan handla på kredit och betala av fakturan när lönen kommer. Skillnaden mot ett kreditkort är att fakturan som regel måste betalas till fullo i slutet av varje månad. Om man jämför betalkort hos sin bank eller finansiella institution kan man enkelt hitta det betalkort som passar en bäst.

Kreditkort  är idag ett välkänt koncept och de flesta människor i Sverige har eller har haft ett kreditkort. Kreditkort finns i en mängd olika utformningar med olika kreditnivåer. Kreditkort har ränta på det lånade beloppet och ofta innebär det stora kostnader att ha ett kreditkort om man inte betalar av krediten regelbundet.

Bankomatkort Är det klassiska kortet som används för att betala och ta ut kontanter ur bankomater. Bankomatkort har ingen kredit och har ofta låga årsavgifter.

Bensinkort Är precis som det låter, ett betal- eller kreditkort som är utfärdat av ett bensinbolag. Med sitt bensinkort tjänar får man bonus i form utan poängsystem eller cash-back när man tankar bilen. Bensinkortet kan oftast användas även på andra ställen precis som ett vanligt betal- eller kreditkort. När man jämför betalkort kan det därför vara värt att se över möjligheten att skaffa bensinkort om man använder bilen mycket.

Matkort är precis som bensinkort ett betal- eller kreditkort som används med fördel inom sin bransch. ICA och COOP är två av de mest kända matkorten idag, och båda två låter dig samla poäng på allt du handlar som sedan ges tillbaks i form utav cash-back eller värdecheckar.

Hitta gratis betalkort här

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!