Gratis VISA kort 2018-03-27T13:11:20+00:00

Gratis Visa kort

Gratis VISA kort, finns det? Ja, det finns faktiskt! Men det finns inte hos bankerna. Banker kan vara bra på att smyga in avgifter här och där, och för ett vanligt betalkort får man ofta betala runt 300 kr om året. Sen tillkommer det andra avgifter beroende på om man vill ha ett kreditkort, och i så fall blir det avgifter i form utav ränta och procentuell avgift vid kontantuttag.

Hur får man ett gratis visakort

Vill man ha ett gratis visa kort får man alltså vara beredd på att skaffa det hos ett annat företag än sin bank. OK Q8 är ett exempel på företag som erbjuder gratis visa kort. Där får man även ta del av andra förmåner så som ränta på sparkonto och bonussystem.

Nackdelen med att skaffa ett kontokort utanför banken är just det, att kortet inte kan bli kopplat till ett “riktigt” bankkonto och därför kan man inte knyta kortet till sitt lönekonto. På så sätt får man föra över pengarna man vill ha på kortet manuellt. Detta kan förstås vara en fördel också, om kortet skulle bli stulet är det kanske bra att tjuven inte kommer åt hela lönen.

Nackdelar visa kort

Precis som med allt annat här i livet så är det inte ofta som saker och ting faktiskt är gratis. En annan nackdel med ett gratis VISA kort (alltså ett kort utan årsavgift) är att man ofta får betala en procentuell ränta på uttag av kontanter. Även om den summan oftast är låg (runt 2%) så blir det en del pengar i längden om man använder sig mycket utav kontanter. Då kanske det är mer lönsamt att betala en lägre årsavgift och på så sätt slippa uttagskostnader.

Är man däremot en person som aldrig använder kontanter, kan det alltså löna sig att skaffa ett gratis VISA kort.

Byta Kreditkort läs mer här

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!