Gratis betalkort 2018-02-08T15:33:29+00:00

Gratis betalkort

Många  banker erbjuder gratis betalkort, även mackar, flyg, hotell och restauranger erbjuder egna betalkort. Ofta har korten många olika förmåner, så som bonus och cash-back, och man kan spara in en del pengar på att använda rätt betalkort. Trots det så kan det vara svårt att hitta ett betalkort utan avgifter om man inte letar ordentligt.

Vill man ha ett betalkort utan några avgifter måste man förstå att det finns flera typer av avgifter i samband med betal och kreditkort.

Faktura betalkort

Eftersom att man betalas sin faktura varje månad så behöver man till skillnad från kreditkort därför inte tänka på räntan. Kreditkort som betalas av under en längre period har nästan alltid en ränta på det lånade beloppet, vilket kan bli dyrt i längden. Men eftersom att betalkort alltid ska betalas till fullo varje månad så slipper man alltså räntan.

Då det finns en mängd olika gratis betalkort att välja mellan är det viktigt att man tar sig tid att jämföra de olika  gratis betalkorten som finns på marknaden, och fundera på vad man har för behov.

Precis som med kreditkort kan man ansöka om betalkort med olika typer av förmåner, finns  betalkort som är knutna till olika typer utav försäkringar bensinstationer, restaurangkedjor och hotell. För att ansöka om betalkort måste man vara myndig och inte ha några betalningsanmärkningar. Många kort kräver också att man kan uppvisa en viss lön per på år.

Med betalkort får man oftast en faktura per månad och skulden ska allt som oftast betalas med 30 dagars mellanrum. Om fakturan inte betalas i tid kan då pengarna dras direkt ifrån ditt bankkonto, eller så kan kortet spärras oftast snabbt. Med betalkort tillkommer också avgifter så som årsavgift, ränta på sena betalningar, kortavgift och avgift för kontantuttagen.

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!