Betalkort utan avgifter 2019-02-14T10:51:27+00:00

Betalkort utan avgifter

Idag finns det en mängd olika kredit och betalkort att välja mellan. Varenda bank erbjuder flera stycken, även bensinmackar, flygbolag, hotell och restaurangkedjor erbjuder egna betalkort. Ofta har korten många förmåner, så som bonusar och cash-back, och man kan spara in en hel del pengar på att använda betalkort. Trots det så kan det vara svårt att hitta ett betalkort utan avgifter.

Vill man ha ett betalkort utan avgifter måste man först förstå att det finns flera typer av avgifter i samband med betal och kreditkort.

Ränta betalkort

När man använder sig av krediten på sitt betalkort kan man räkna med att man nästan alltid blir skyldig att betala ränta på det lånade beloppet. Vissa kortutgivare erbjuder en räntefri period, men vill man helt och hållet undvika ränta så bör man inte spendera mer pengar än vad man har på kontot.

Årsavgift betalkort

Årsavgiften är på de vanligaste korten inte speciellt stor, utan de brukar ligga på runt 300 kr om året. Vill man däremot ha ett betalkort utan avgifter så finns det ett fåtal banker som erbjuder betalkort utan årsavgift.

Uttagsavgift betalkort

När det gäller kreditkort tillkommer det nästan alltid en avgift vid kontantuttag, det kan röra sig om en bestämd summa eller en procentuell del av uttaget. Däremot när det kommer till betalkort är det vanligare att man slipper uttagsavgiften.

Försäkringar – Vissa försäkringar kan vara inkluderade i kortet helt gratis. Men var noga med att se om några av de obligatoriska försäkringarna innebär en kostnad som man får stå för själv. Ibland kan det erbjudas förmånliga priser på vissa försäkringar, som till exempel reseförsäkring, för kredit och betalkortskunder. Men vill man ha ett betalkort utan avgifter får man se till att tacka nej till detta.

Jämför American express

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!