Bästa kreditkortet utomlands 2019-01-29T13:36:09+00:00

Bästa kreditkortet utomlands

Vilket är det bästa kreditkortet utomlands?

Ska man ut och resa en längre tid är det en god idé att se över vilka eller vilket som är det bästa kreditkortet utomlands. Även vid en kortare resa kan det löna sig att se över alla avgifter och förmåner, framförallt om man ska boka flygbiljetter eller hotellnätter. De flesta flygbolag och hotellkedjor erbjuder egna kreditkort, och här kan man oftast spara in en hel del pengar om man reser mycket.

Vad ska man tänka på när man letar efter det bästa kreditkortet utomlands?

Tänka på med kreditkort utomlands

Börja med att se över vilka avgifter som tillkommer. Många kreditkort tar ut en procentuell summa i samband med valutaväxling, det brukar ligga runt 2% och kan vara väl värt att försöka undvika om man ska resa under en längre tid och hantera mycket kontanter. Vid hantering av kontanter ska man också tänka på att de flesta utländska bankomater tar ut en avgift vid kontantuttag, och tar då den svenska banken också ut en avgift kan det bli en dyr historia att ta ut kontanter.

Det bästa kreditkortet utomlands är dels ett kort som har fria eller låga avgifter vid transaktioner, men också ett kort som du kan känna dig säker med. Många kreditkort erbjuder förmånliga reseförsäkringar, och det absolut bästa kreditkortet utomlands är ett kort som täcker upp vid förlorad egendom, kostnader för läkarvård, och inställda flygbiljetter. Vissa kort går så långt att de täcker upp kostnader för ombokning av flygbiljetter om man råkar missa planet!

En sista viktig förmån att leta efter när man söker efter det bästa kreditkortet att ta med sig på resan, är om man har möjlighet att få ut nödkontanter om man förlorat kortet. Blir kreditkortet stulet kan banken skicka kontanter via ett transaktionsföretag, till exempel Money Order, och man kan på så sätt klara sig undan en kris.

Jämför kreditkort utomlands

Bankort utan valutapåslag

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!
Nyhetsbrev från Keditkortbyte.se
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!