Amex kreditkort 2018-01-11T13:56:01+00:00

Amex kreditkort

Amex, eller American Express, är världens största kort- och reseföretag. Koncernen grundades i USA i mitten på 1800-talet och är börsnoterat på New York Exchange. Till Sverige kom Amex kreditkort 1970, har har sedan dess växt även här till att bli ett väldigt populärt alternativ.

Vilka Amexkort finns

American Express erbjuder tre olika kategorier av kredit- och betalkort till sina svenska kunder:

Green, Gold och Platinum – De klassiska betalkorten som ger bonus på allt du spenderar. Årsavgifterna är 600 kr för Green, 1500 kr för Gold, och 6000 kr för Platinum.

SAS EuroBonus American Express – är kortet för alla svenskar på resande fot. Här har amex kreditkort lagt till ett mycket förmånligt bonussystem som ger cash-back på allt du handlar, och extra bonuspoäng vid köp av flygbiljetter. EuroBonus finns också i tre kategorier; Classic, Premium och Elite.

Blue Cashback Credit Card – är det senaste nytillskottet bland Amex kreditkort. Blue Cashback ger bonus, cash-back, på allt du handlar, och första året är kortet avgiftsfritt.

Amex kreditkort skiljer sig från mängden av kreditkort genom att erbjuda exklusiva kreditkort med fina förmåner till sina kunder. Förutom vanliga förmåner så som cash-back och reseförsäkringar, så kan man samla speciella Amex-poäng som kan lösas in mot flygbiljetter, och så erbjuder dom till exempel förtur till konsertbiljetter och concierge service.

Amex skiljer sig också från mängden då de erbjuder räntefria betalkort, vilket innebär att man endast betalar tillbaka kostnaden för de inköp man gjort, räntefritt. Detta är en stor ändledning till varför American Express har blivit så populära.

Ska man ut och resa så kan man alltid hitta det bästa amex kortet för utlandsbruk

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!