American Express Gold 2019-02-14T10:43:26+00:00

American Express gold

American Express är idag världens största kortbolag, och dom har ett flertal olika betal- och kreditkort i sitt sortiment. American Express, eller Amex, skiljer sig från mängden genom att erbjuda exklusiva kort med mycket bra förmåner.

American Express klassiska kort finns i varianterna Green, Gold och Platinum. Och här ska vi titta lite närmare på American Express Gold.

American Express kort

Det här betalkortet är kanske det mest kända kortet hos American Express. Det har ingen kreditgräns, men fakturan ska betalas i sin helhet varje månad. Årsavgiften ligger på 1500 kr/år, men för den summan så får man en mängd med förmåner.

Med American Express Gold får man en heltäckande reseförsäkring för hela familjen som täcker oväntade utgifter i upp emot 210 dagar. Man får också förtur till konsert – och evenemangsbiljetter med hjälp av Fast Track.

Tycker man om att resa exklusivt så får man med Amex Gold tillgång till uppgraderingar och förmånliga priser på flyg och hotell, då Amex samarbetar med en mängd flygbolag och hotellkedjor. Man får även tillgång till Amex Lounge på flygplatser runt om i världen. Amex samarbetar också med Hertz och Avis och erbjuder sina kunder uppgraderingar på hyrbilar utan extra kostnad.

Amex Gold har givetvis också ett förmånligt bonussystem. Med American Express Gold samlar man bonus på alla inköp. Bonusen omvandlas till pengar som du kan använda till att betala fakturan med, handla varor och tjänster online, eller boka flygbiljetter hos några av Amex samarbetspartners. Man kan också ansöka om extrakort till en familjemedlem och på så sätt få ut ännu mera bonus med hjälp av sitt betalkort.

American Express Gold är onekligen ett fördelaktigt betalkort, men passar inte till alla. Den obegränsade krediten måste betalas tillbaka varje månad, så se till att inte låna mer än du har råd med.

Kreditkort utomlands

Jämför Amex gold

Nyhetsbrev från Kreditkortbyte
Få våra bästa tips och nyheter direkt till din e-post, det är gratis!